DJ Insane

hardcore

Door velen gezien als meest respectvolle DJ/Producer in Nederland, met een brede nationale en internationale scala als DJ in landen als India (Club The Hideout), Verenigd Koninkrijk (Club Shaanti), Griekenland (Matrix, Club NRG, Chamelot), Italië, ( Baya Impariale), en ga zo maar door. Hij is meer dan een decennium actief in variabele scènes en weet hij nog steeds niet van ophouden.

HET VERLEDEN: (het ontstaan van de naam “DJ INSANE”)
Hij ondekte en had al op zeer jonge leeftijd aanleg voor de wereld van muziek. De muziekale reis begon door het verkrijgen van een gitaar en kreeg les van zijn Spaanse leraar Domenico Di Lella.

Hij leerde hem de basisvaardigheden van de klassieke muziek zoals het lezen en schrijven van muzieknoten,de toonladder & akkoorden. Na 1 jaar les gevolgd te hebben, begon hij en een paar vrienden van de muziekschool een heavymetal band genaamd GUARDIAN. Na vele oefensessies in oefenruimtes met zijn nieuwe elektrische gitaar, ontwikkelde hij langzaam zijn unieke eigen stijl. Zijn passie voor muziek ontwikkelde enorm toen hij opkeek naar gitaristen zoals The Edge (U2), Les Claypool (Primus), Jimi Hendrix, David Gilmore (Pink Floyd).

Langzamerhand raakte hij ook geïnteresseerd in Hip Hop & Dancehall die hij via vrienden van school te horen kreeg. Artiesten als Public Enemy, N.W.A 2live Crew, Schoolly D, De La Soul, Mantronix, Above the Law, Supercat, Yellowman, Cutty Ranks, Eek-a-Mouse en vele anderen van die tijd. Hij besteedde vooral aandacht aan de beats en de manier van Scratching. Toen hij een mixtape van MC Schoolly D en zijn DJ Code Money (USA) hoorde, was hij verkocht. Hij hoorde ruige electronische beats met zeer scherpe scratch technieken en besloot dat ook te willen doen. Van zijn opgespaarde zakgeld kocht hij 2 draaitafels en een kleine mengpaneel. Hij kreeg een oude versterker en luidsprekers van zijn oom en een doos vol met oude platen & sinlges met allerlei soorten genres muziek. Vanaf de jaren tachtig disco en italo tot aan motown, soul, oldskool bollywood & funk.
Hij begon te experimenteren met allerlei soorten stijlen wat hij maar uit de doos kon verkrijgen. Door Diverse beats te mengen en diverse geluiden te scratchen ontwikkelde hij langzamerhand zn eigen stijl van mixen. ZIjn opnamesessies nam hij op een cassette op en liet het zijn vrienden horen. Zijn vrienden vertelde hem: “de manier waarop jij de beats en geluiden mengt is niet normaal, het is nogal krankzinnig (INSANE) …!” Vanaf die dag werd DJ INSANE geboren. Bekend om zijn krankzinnige manier van mixen (THE “INSANE” WAY OF MIXING).

Zijn passie voor het spelen van “live”instrumenten bestond nog steeds en kocht langzamerhand een Synthesizer om zijn melodieën te kunnen uitwerken, Drum Computers voor het maken van zijn eigen beats, Een Atari S1 Digital Sampler voor het opnemen en bewerken van eigen geluiden.En een Een Atari ST met Cubase Basic Software om het allemaal te kunnen aansturen. Langzaam leerde hoe hij zijn eigen muziek kon componeren en te kunnen remixen d.m.v.sequenties .
Hij bleef een zogenaamde “slaapkamer D.J.” voor ongeveer 5 jaar voordat hij zich echt naar buiten toe richtte. In die 5 jaar heeft hij zichzelf weten te ontwikkelen tot volwaardige DJ. Het ging hier met name meer om de draaitechnieken, de platenkeuze, de DJ skills en de creatie van zijn eigen unieke stijl van mixen. . Zijn invloeden waren in die tijd erg variant, vandaar ook zijn brede muziekennis…

Eighties & Nineties invloeden :
Kraftwerk, Gary Newman, Donna Summer, New Order, U2, Depeche Mode, Pink Floyd, Queen, Duran Duran, een Flock of Seagulls, Madness, Yello, Art of Noise, Deep Forest, Fleetwood Mac, Enigma, Ironmaiden, Slayer, Metallica , Nirvana, Alice Cooper, Bodycount, Placebo, Rage against the machine, Anthrax, Panic at the disco, Marilyln Manson, Grave, Guns ’n Roses, Soundgarden, level42, Deep Purple, Prince, Billy Idol, Madonna, Pet Shop Boys, Simple Minds, Marillion, Talk Talk, ZZTop, Beastie Boys, Baltimora, Biohazard, Kate Bush, Cameo, The Cure, Fine Young Cannibals, Frankie Goes to Hollywood, INXS, Michael Jackson, Quincy Jones, Barry White, The Police, Public Image Limited, Sex Pistols, King, Dead or Alive, Ozzy Osbourne, Black Sabbath etc..

Reggae, Raggamuffin & Hip Hop invloeden:
Public Enemy, NWA, Schooly D, 2live Crew, Schooly D, De La Soul, Mantronix, Above the law Supercat, Yellowman, Eek-a-Mouse, Apache Indian, Geto boys, ICE-T, Cutty Ranks, General Levy, General Degree, Guru, General Trees, Chaka Demus, Pliers, Barrington Levy, Supercat, Papa San, Yellowman, Eek-a-Mouse, Jack Radics, Snagga Puss, Anthony Redrose, Steel Pulse, Simon Harris, Daddy Freddy & Asher D, Shinehead, UB40, Ini Kamoze,Taxi Gang, Shabba Ranks, Tim Dog, Wu Tang Clan, Onyx, Ultramagnetic MC’s, King Bee, enz…

Elektronische live acts, D.J ’s & Producers invloeden:
Kraftwerk, Orbital, Underworld, Brian Transeau, Daft Punk, Prodigy, Midival Punditz, State of Bengal, Armin van Buuren, Armand van Helden, Tiesto, Carl Cox, Above & Beyond, Paul Graham, Richard Durand, Human Resource, Enduser, Coone, Ruthless, Darkraver, Luna, Brennan & Heart, Angerfist, Neophyte, Ruffneck Alliance, Ezyme, Igor, Randy Katana, Jam Master Jay, Terminator X, Mister x, DJ Premier, Talvin Singh, enz…

Toen house muziek in de jaren 90 langzaam haar entree in Nederland maakte, was DJ INSANE erg geinterreseerd in deze stroming en begon deze genre te bestuderen en voor zichzelf te ontwikkelen zodat hij ook hiermee met diverse muziekgenres kon experimenteren.
House muziek ontwikkelde zich op hoog tempo in Nederland waardoor er binnen de House genre 2 stromingen ontstonden namelijk “MELLOW” & “HARDCORE”
DJ INSANE voelde zich aangetrokken tot de HARDCORE scene vanwege de harde beats en de ruige melodieën. Zodoende richtte DJ INSANE zich volledig tot HARDCORE scene. Hij kocht regelmatig platen bij STAD DENHAAG (MIDTOWN) records en leerde de verkopers en DJ’S GIZMO en The DARKRAVER in die periode kennen.

Zijn eerste HARDCORE party was in 1995 in ‘het Oosterpark’ te Wassenaar. Dat was zijn eerste grote doorbraak in de HARDCORE scene naar de buitenwereld toe. Studenten hadden DJ INSANE horen draaien op een studentenfeest waar hij zijn debuut maakte en viel bij de studenten erg in de smaak omdat hij HARDCORE combineerde met allerlei andere stijlen. Na zijn eerste doorbraak werd DJ INSANE benaderd door anderen om ook voor hun te komen draaien op verschillende studentenfeesten en ook commerciele HARDCORE feesten die er werden georganiseerd. Tevens maakte hij ook zijn eerste hardcore produktie genaamd ‘The Joker’ Hij stuurde een demo op naar een bekend platenlabel in de hardcore scene, en na een tijdje verscheen zijn productie op een van hun compilatie albums.

Sindsdien is DJ INSANE zich blijven ontwikkelen als DJ & Producer en draait nationaal & internationaal op diverse evenementen, festivals & discotheken . Hij word snel opgepikt door diverse promotors en organisaties vanwege zijn energieke muziek en draaistijl.

dj-insane.com

DJ INSANE residenties :
* Club 645
* Discotheek MADDOX
* Boom Boom Beats
* Discotheek Bollywood

DJ INSANE gast DJ (nationaal) :
* Dommelsch Dance Area, Parkpop, Den Haag
* The Hague Beach Stadium
* Marathon
* The <O>
* Celebration Studios
* Asta
* Latidos
* Discotheek Bermuda
* Club Tropicana
* Get Down Cafe
* Escape Venue
* Hollywood Music Hall
* Club More
* NOW & WOW
* Maasilo
* Ministry of Sound
* Eclipse

DJ INSANE gast DJ (Internationaal) :
* Darkbuster Rave, Portland Oregon (USA)
* The Knitting factory, Los Angeles, California (USA)
* Club The Cave, Lloret de Mar, (Spanje)
* Le Duplex, (Parijs)
* Cathouse (UK)
* Club Shaanti (UK)
* Club Arena, Chersonissos (Griekenland)
* Club Amnesia, Chersonissos (Griekenland)
* Club Aria, Chersonissos (Griekenland)
* Chamelot, Chersonissos (Griekenland)
* Club NRG , Chersonissos (Griekenland)
* Oxygen, Chersonissos (Griekenland)
* Kriti vibes, Chersonissos (Griekenland)
* Club The Hideout (India)
* Masters of Hardcore, Basel (Zwitserland)

lees meer
DJ Insane