Savio Damiano

latin house

Savio Damiano is geboren op 15 januari 1991 in Krimpen aan den IJssel en woont sinds jonge leeftijd in Capelle aan den IJssel.

De liefde voor muziek is op zeer jonge leeftijd ontstaan. Rond z’n 10e jaar kreeg Savio z’n eerste dubbele cd-speler en 2-kanaals mixer. Hiermee is hij veel aan de slag gegaan en gaan oefenen. Twee jaar later begon hij met draaien op de eerste schoolfeesten in de omgeving.

Naarmate de jaren vorderde is hij begonnen met gitaar spelen en heeft hij vijf jaar met verschillende soorten bands samengewerkt, van blues tot metal bands. Zo is hij in contact gekomen met mensen die producer waren en heeft zichzelf in de jaren erna aangeleerd om te produceren. Niet al te kort na het begin van de periode met bands is hij langzaamaan ook begonnen met drummen.

De kennis die hij heeft meegenomen uit de periode van samenwerken met bands heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van z’n eigen sound, energieke groove.

In de jaren erna heeft hij op verschillende locaties gedraaid in Rotterdam en omstreken. Denk aan bars en clubs als Cornelis, BarTender, Cafe Plein, verschillende locaties in Schiedam / Vlaardingen en de SilverDome in Zoetermeer.

Door de ervaring als producer weet hij goed z’n weg te vinden binnen de verschillende house genres (latin house, soulful house, tech house en tribal house). Dit heeft voor een passie voor het house genre gezorgd en dit is de richting qua genres waarin hij zich zeer graag verder wil ontwikkelen.

Savio Damiano
Scroll naar top